Sfecla rosie cu cartofi si usturoi la cuptor

Sa uitam de oboseala!

Pentru a treia zi de campanie m-am gandit la o garnitura facuta la cuptor. Necesita efort minim – o bagati la cuptor si va contnuati treburile:)

Pe primul loc in aceasta garnitura este sfecla, care, daca nu stiati, este singura leguma care nu isi pierde nutrientii cand este pregatita termic. Unul dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce aceasta radacinoasa, este acela ca ajuta la detoxifierea ficatului si, automat, reduce starea de obsoeala. De asemenea este un antioxidant natural si contine o cantitate insemnata de fier.

Ca sa scurtez povestea: este o garnitura gustoasa, sanatoasa si simplu de facut, nemaivorbind ca este foarte aromata datorita usturoiului, cimbrului si cepei.

cartofi cu sfecla1

Ne trebuie:

  • 1 sfecla
  • 2 cartofi medii
  • 2-3 hasme (daca nu aveti, puneti o ceapa rosie)
  • 2-3 catei usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline sau, daca aveti, untura de gasca – schimba povestea

Cum procedam:

  • incalzim cuptorul la 200 de grade C/ gaz 5
  • spalam sfecla si cartofii, le curatam si le taiem in felii (ca in poza)
  • spalam ceapa si usturoiul, dar nu le curatam de coaja (acestea capata o dulceata aparte daca sunt coapte in coaja)
  • intr-un vas pentru cuptor punem toate ingredientele, le amestecam, adaugam uleiul si untura
  • acoperim vasul cu folie de aluminiu si bagam la cuptor
  • lasam 15 minute cu folia, apoi indepartam folia si mai lasam 20 de minute.

cartofi cu sfecla2

Pofta buna!

Single Post Navigation

7 thoughts on “Sfecla rosie cu cartofi si usturoi la cuptor

  1. petrov on said:

    Interesant, vreu sa fac ceva asemanator, cartofi cu morcovi si sfecla, dar nu am folie; cam cat timp ar trebui lasat la cuptor amestecul de legume ?

    • Mihaela Sava on said:

      Daca nu ai folie poti folosi un vas cu capac. Lasi cu capac 15-20 min, apoi inca 20-30 min. Succes!

  2. Ce sunt alea hasme?

    • Mihaela Sava on said:

      Sunt niste cepe care cresc in manunchi. Seamama cu arpagicul. Gustul este foarte putin diferit de ceapa clasica. Deci poti folosi orice fel de ceapa.

  3. Pingback: “Exista si altceva in afara de cartofi prajiti si piure” «

  4. Suna si arata delicios! Sper sa mai urmeze si alte retete cu sfecla:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate