Ciuperci si porumb glazurate cu otet balsamic

Delicios!

Este penultima zi de campanie, nu se putea sa nu aduc in “discutie” ciupercile.  Cred ca lista celor carora nu le plac ciupercile este scurta… La cat de gustoase sunt, nici nu ai cum sa nu le iubesti. Pentru azi m-am gandit sa va prezint o reteta (mult spus reteta) cu champignon – la indemana, ieftin si rapid.

ciuperci cu porumb2

Avem aici un side dish  foarte delicios. Am folosit acest adjectiv pretentios pentru ca cipuercile acestea sunt  intr-adevar delicioase. Si nu pentru ca porumbul adaugat da textura si dulceata ci pentru ca “glazura” de otet balsamic reinventeaza notiunea de “delicios”.

Incercati si va veti convinge!

Iata ce ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru doua portii

  • 300 g ciuperci champingnon medii sau mici
  • o mana buna de boabe de porumb (congelate sau din conserva, nu conteaza)
  • 4 linguri otet balsamic
  • sare
  • ulei de masline

Cum facem:

  • spalam bine ciupercile si le indepartam coditiele (acestea pot fi puse deoparte pentru un fel viitor🙂 ), apoi le scoatem pe un prosop 
  • punem intr-o tigaie ulei de masline, cand acesta este incins, adaugam ciupercile cu gaura in jos
  • le lasam 3-4 minute (sau pana cand sunt rumenite)
  • le intoarcem si le mai lasam 2-3 minute
  •  adaugam porumbul si lasam 1 minut, apoi adaugam otetul balsamic si mai lasam 1-2 minute (cat sa iasa alcoolul si taria din otet si sa se transforme intr-o glazura lipicioasa)

Pam-Pam!

ciuperci cu porumb11

Ati vazut ce simplu a fost?!

Merg excelent cu carne de porc, vita sau pui, dar bineinteles si ca atare (cum le-am mancat eu acum… o ora si 43 de minute:)

Single Post Navigation

3 thoughts on “Ciuperci si porumb glazurate cu otet balsamic

  1. Nu, nu penultima zi! Să continue campaniaaaa!

  2. Pingback: “Exista si altceva in afara de cartofi prajiti si piure” «

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate