Mini tarte cu pere si branza de capra

Un gust de toamna frumoasa…

Cand eram mai mica toamenele insemnau inceputul scolii si frig; am mai crescut, ea a inceput sa insemne culori ruginii si melancolie; acum, de cand sunt mare 😉  inseamna gusturi, arome si bucurie. M-am schimbat eu sau s-a schimbat ea? Cred ca un pic din amandoua… Acum imi place toamna, o iubesc de-a dreptul (nu mai mult decat pe maria sa vara, dar o iubesc mult). O iubeste si fashionista din mine… si bucatareasa…. si sensibila… Fashionista pentru ca imi da ocazia sa-mi port pantofii pe care nu incetez sa mi-i cumpar, bucatareasa pentru ca ma incanta cu tot ce inseamna gust intens si memorabil, si sensibila pentru ca nu voi uita nicioadata ca acesta este anotimpul preferat al prietenei mele… cu care, din pacate, ma vad mult prea rar.

Iar acum, ca v-am povestit de ce imi place mie toamna, vreau sa va arat si o reteta dulce de toamna frumoasa. O reteta cu pere aromate si zemoase combinate perfect cu gustul intens al unei branze cremoase de capra.

minitarte3

Ne trebuie:

Ingredientele sunt pentru 16 mini tarte

  • 1 aluat de foietaj
  • 200 g branza cremoasa de capra
  • 8 pere
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar tos
  • 3-4 linguri miere lichida pentru servit

Cum facem:

Pentru ca sunt foarte simplu de facut, dar prin explicatii poate parea dificil, m-am gandit sa va arat cum se face cu ajutorul mai multor poze 😉

  • bateti oul intr-un bol si pregatiti o pensula
  • taiati aluatul in 16 parti egale, intindeti cu sucitorul fiecare patratel in parte, apoi, cu ajutorul unui cutit faceti un chenar in interiorul acestuia

aluat intins

  • ungeti cu ou marginea interioara a chenarului, apoi lipiti marginile exterioare, ca si cum ati forma rama unui tablou

collage2

collage3

  • transferati “tablouasele” intr-o tava pe care ati intins in prealabil hartie de copt
  • taiati fiecare para in doua, curatati cotorul, tatiati jumatatile in felii, apoi separatile pentru a obtine sferturi

collage4

  • puneti in fiecare tarta cate o bucatica de branza, apoi puneti sfertul de para taiat felii, in forma de evantai
  • ungeti ramele “tablouasului” (tartei deja formate) cu oul ramas
  • presarati zahar pe deasupra si dati la cuptorul incins la 180 de grade C/gaz 4 pentru 15-20 de minute sau pana cand capata o culoare aurie

collage5

Serviti cu miere  din abundenta. Un deliciu!

mintarte2

Pofta buna!

Single Post Navigation

10 thoughts on “Mini tarte cu pere si branza de capra

  1. frumoasa decorare si deliciose mini tartele, iti face pofta imediat chiar daca nu ai si nu cred ca te poti opri la doar una sau doua 😀

  2. Oh, ce “tablouase” de toamna frumoase! Stii ca sunt moarta dupa tarte, de orice fel, asa ca si acestea m-au cucerit. ❤ :*

  3. Ce bine arata, iti lasa gura apa 😀

  4. Care e interjectia care exprima inghititul in sec?

  5. mini-tartele astea sunt exact pentru sufletul meu francofil! ❤

Leave a reply to Mihaela Sava Cancel reply

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Calatorii si Farfurii

Calatorii si Farfurii, blog de food & travel scris de Alexandra şi Cătălin, doi oameni c-un veşnic dor de cumpărat bilete de avion şi savurat preparate locale.

David Lebovitz

Baking and cooking recipes for everyone

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Green Kitchen Stories

Healthy Vegetarian Recipes.

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Monique Ceccato

Published Australian travel journalist and photographer, living and working in Norway.