Tarta cu branza Roquefort si hribi

Arome intense

Daca nu stiti cum are gust toamna, incercati sa faceti aceasta tarta si veti afla. E un gust intens de munte si padure, ce va va face dor de drumetii, dor de dormit pe muschi (daca inca n-ati stat intinsi pe muschi, nu stiti ce ati pierdut)… dor de foc in soba si miros de frunze uscate.

tartacuhribi5

Ne trebuie

Pentru aluat 

  • 200g de făină
  • 90g de untura sau unt taiat bucatele (eu am folosit untura de gasca), de la frigider
  • 60ml de apă rece
  • 1 praf de sare

Pentru umplutura

  • 150 g branza Roquefort sau orice branza cu mucegai preferati
  • 500 g hribi sau ciuperci champignon
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • sare (doar pentru a trage la tigaie ciupercile)
  • 200 ml smantana de gatit
  • 3 oua
  • piper proaspat rasnit
  • 3 linguri de pesmet

Cum procedam:]

Pasul 1

  • punem intr-un bol faina, sarea si untura sau untul si mixam pana cand obtinem o compozitie asemanatoare cu pesmetul. Va recomand sa folositi totusi untura deoarece face crusta sa fie mult mai frageda.
  • adaugam apa si mai mixam putin – doar pana cand incepe sa se lege usor  (maxim 30 de secunde)
  • punem “aluatul” pe o folie alimentara, iar cu ajutorul ei il formam intr-o bila
  • il dam la frigider pentru minim 30 de minute (poate sta la frigider si cateva zile)
  • dupa cele 30 de minute il scoatem, il framantam putin cat sa se lege, il punem in tava (nu va speriati daca se rupe, il puteti petici in tava fara nicio problema) si il coacem in orb ca aici
  • cat timp aluatul este la cuptor trecem la…

Pasul 2

  • tragem ciupercile la tigaie ca aici. Nu este nevoie sa le faceti in serii, puteti sa le puneti pe toate odata in tigaie
  • lasam ciupercile la racit, le taiem bucati potrivite – dam deoparte
  • scoatem coaja de tarta de la copt o lasam sa le raceasca putin
  • cat timp se raceste trecem la…

Pasul 3

  • intr-un bol mixam ouale cu piperul
  • adaugam in fir subtire smantana mixand continuu
  • dupa ce am incorporat smantana adaugam branza sfaramata – mixam
  • la sfarsit adaugam ciupercile si mai amestecam putin

Pasul 4

  • distribuim uniform pe coaja de tarta pesmetul – acesta are rolul de a absorbi excesul de umezeala
  • adaugam umplutura
  • dam la cuptorul incins la 180 de grade C pentru 25-30 de minute sau pana cand capata o culoare usor maronie

collage

* Noi am mancat-o cu putina rucola pe deasupra si cu un mot de samnana grasa (care nu apare in poza:))

tartacuhribi3

Pofta buna!

Single Post Navigation

2 thoughts on “Tarta cu branza Roquefort si hribi

  1. Arata intr-un mare fel!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate