Hribi la tigaie

…sau cei mai buni hribi ever!

hribiservire1

Ca sa va faceti o idee cam cat de buni sunt, va spun ca am fost la munte cu un grup de prieteni, am luat o ladita de hribi si m-am hotarat sa pregatesc o parte din ei. Am inceput sa ii trag la tigaie (veti vedea imediat cum) si sa ii trimit portie cu portie la masa (eu, bineinteles, stateam backoffice in bucatarie). A durat aproximativ un minut pana cand au inceput sa apara unul cate unul: “Mama, astia sunt aia din lada?”; “Uau, cum ii faci? Trebuie sa-mi dai reteta!” “Nici nu eram de acord sa ii luam, n-aveam chef de tocanita. Ce rau imi parea…” Si astea au fost doar cateva pareri, nemaivorbind de fetele care s-au postat langa mine si n-au mai plecat pana cand am terminat si tigaia cu numarul zece… sau unspe, nu mai stiu sigur. Mi-a parut atat de rau atunci ca n-am avut camera la mine sa fac niste cadre… Am zis “lasa, mai iau si acasa si ii pozez pe aia”… da’ de unde. Ajuns acasa – chemat oameni la masa- pregatit rapid 4 tigai – mancat… uitat pozat:((

Dar, din fericire hribi s-au facut anul asta cu nemiluita, iar al meu suuuper tata m-a imbucurat iarasi cu 2 ladite numai unul si unul si mi-a dat ocazia sa va arat si voua cea mai banala si totodata cea mai buna “reteta” cu hribi (zic eu :)).

hribi1

Ingrediente:

Cantitatile sunt pentru doua portii

  • 4-5 hribi de marime medie (~250 g)
  • 2 catei de usturoi (de preferat romanesc)
  • 1/4 lamaie
  • 1 cub de unt
  • un praf de sare

hribiservire2

Cum facem:

  • curatam hribii cu o perie, le radem usor coada cu ajutorul unui cutit, apoi ii bagam rapid sub un jet de apa rece (nu ii lasam in apa deoare absorb foarte repede lichid)
  • ii rupem in fasii potrivite (e pacat sa folosim cutitul)

hribirupti

  • intr-o tigaie mare punem cubul de unt – dam la foc mediu spre mare
  • cand acesta s-a topit aruncam hribii – amestecam continuu
  • cand au capatat o culoare auriu-maronie, punem usturoiul zdorbit usor sau taiat felii – continuam sa amestecam
  • cand sunt maronii si lipiciosi (dupa 3, 4 minute), asezonam, scugem zeama de lamaie, mai amestecam o data si gata.

collagehribi

II servim fiebinti ca garnitura, cu mamaliga sau, cel mai bine, simpli alaturi de un pahar cu vin.

hribi servire3

Pofta buna!

Single Post Navigation

17 thoughts on “Hribi la tigaie

  1. Mihaela Saru on said:

    Offf, eu am înnebunit căutând hribi in București anul ăsta si nu am găsit nicăieri! Miha, la anul cand va fi vremea lor, te sfătuiesc sa pui bazele unei afaceri pe baza de hribi, ca uite cate cliente ai avea!:) Eu sigur as fi prima!

  2. Pingback: Tarta cu branza Roquefort si hribi |

  3. Am gasi hribi la Auchan !!! Diseara sunt bucatar 🙂

  4. Ii ador la maxim !!! 😉

  5. Pingback: Burgeri din hribi |

  6. Buna, Miha!
    Salutari de la cealalta “Miha” si felicitarile mele! Sunt mare amatoare de ciuperci si reteta asta sigur o s-o incerc!Intrebare: Vreo reteta delicioasa pentru situatia in care gasesc doar hribi uscati? Pupici si multumiri pentru inspiratie!

  7. La naiba. Gasesc si eu o reteta simpla si n-am materie prima :(((

  8. Asta cred ca as putea sa fac chiar si eu. De unde iau hribi?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Calatorii si Farfurii

Calatorii si Farfurii, blog de food & travel scris de Alexandra şi Cătălin, doi oameni c-un veşnic dor de cumpărat bilete de avion şi savurat preparate locale.

David Lebovitz

Baking and cooking recipes for everyone

Katie at the Kitchen Door

Globally-inspired, seasonal recipes

Green Kitchen Stories

Healthy Vegetarian Recipes.

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Diva in bucatarie

site cu retete culinare

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

www.moniquececcato.com/

Monique Ceccato - Perth and Norway based travel writer, copywriter, photographer, and content creator

%d bloggers like this: