Omleta quesadilla
Mic dejun la pachet
A fost dragoste la prima degustare! Aceasta reteta am vazut-o la Cahterine McCord. Mi s-a parut geniala nu numai pentru ca e simplu de facut si ca e foarte gustoasa, ci si pentru ca poate reprezenta un mic dejun sau pranz la pachet ideale. O faci de cu seara, o pui intr-o caserola si gata. E chiar mai buna rece 🙂 Daca v-am convins… sau v-au convins doar pozele, eu zic sa o incercati 😉
Ne trebuie:
Cantitatile sunt pentru 2 portii generoase
-
tigaie cu circumferinta de marimea lipiei*
- 2 lipii facute in casa sau cumparate
- 4 oua
- 200 g cas sau cascaval ras
- ierburi aromate – optional (eu am pus cateva frunze de cimbru verde)
- un cub de unt
- sare
- piper proaspat macinat
Cum procedam:
- batem ouale ca pentru omleta – asezonam
- punem untul in tigaie – cand s-a topit turnam ouale batute
- dupa ~30 de secunde adaugam jumatate din catitatea de cas/cascaval, cateva fire de cimbru, apoi punem o lipie peste omleta – mai lasam mai putin de un minut cat sa se inmoaie putin cascavalul – care actioneaza si ca “lipici”
- luam o farfurie intinsa, mai mare decat circunmferinta tigaii, o punem pe tigaie si rasturnam pe ea “omleta”. Daca aveti o paleta mare puteti sa faceti cu paleta, dar nu merita sa riscati ruperea lipiei
- punem omleta inapoi in tigaie, dar de aceasta data cu lipia in jos
- repetam operatiunea cu casul si cimbrul, adaugam a doua lipie si lasam asa ~ un minut
- mai intoarcem o data quesadiila deja formata si o mai rumenim putin
- o scoatem din tigaie si o taiem triunghiuri.
*Daca doriti sa faceti o cantitate mai mica, folositi lipii mai mici si o tigaie cu circumferinta mai mica… evident oua mai putine, la fel si cas 😉
Pofta buna!
Pingback: Omleta quesadilla
Imi place muult ideea! 🙂
Mie imi place atat de mult incat face cel putin de 2 ori pe saptamana:))