Ardei copti cu smanata

Iar mi-e dor de copilarie

Deja ne-am obisnuit sa vedem pe rafturile supermarketurilor rosii sau ardei (lista este foarte lunga) in orice perioada a anului.  In afara de faptul ca sunt colorate, ele nu ne incanta cu nimic altceva, nici gust, nici foarte multi nutrienti si nici… entuziasm. Si aici am sa ma opresc putin. De ce spun “entuziasm”: ganditi-va pret de cateva minute cat de entuziasmati erati in copilarie cand venea anotimpul cald?! Ce placere mare aveati cand luati o rosie zemoasa si gustoasa si o mancati ca pe un mar? Cand facea mama minunata-salata-de-rosii-cu-castraveti. Cum mirosea in casa/curte cand mama cocea vinete si ardei? V-ati intristat putin, nu? Dar sa stiti ca timpul nu este pierdut. Puteti sa aveti din nou aceeasi bucurie, sa va oferiti copiilor vostri acelasi entuziasm respectand natura, respectandu-va pe voi. Acum e vara, fuck the hipermarkets, mergeti la piata, mirositi tarabele care abunda de produse… unde mai pui ca vanzatorii de la taraba sunt veseli non-stop (dar asta intr-o alta poveste).

lateralardeicopti

Cu gandul la copilarie impartasesc cu voi una dintre mancarurile mele preferate: ardei copti cu smantana. Si acum cand o mananc (obligatoriu doar vara), am un pitic in stomac care topaie de bucurie.🙂

Ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru 2 portii

  • 500 g ardei copti curatati de pielite si samburi
  • 1 ceapa medie
  • 3 linguri de smantana grasa (daca suteti la dieta low fat merge si mai slaba)
  • 2 lingurite rase cu faina (de preferat integrala)
  • 2 linguri ulei de masline
  • cateva linguri de apa
  • cateva frunze de patrunjel
  • sare
  • piper proaspat macinat

Cum procedam:

  • dupa ce am curatat ardeii de pielita si seminte ii rupem fasii – ii lasam la scurs

ardei copti

  • taiem ceapa marunt-marunt
  • intr-o cratita punem ceapa, cele doua linguri de ulei de masline si 6 linguri de apa
  • o punem la foc mic
  • lasam ceapa pe foc pana cand se inmoaie. Daca mai este nevoie, din cand in cand mai adaugam apa – eu mai mai adaugat cate 3-4 lingur de 3 ori
  • cand ceapa s-a inmuiat (atentie, ceapa nu se calseste, devine transparenta, in niciun caz maronie!) adaugam ardeii si mai marim putin focul
  • ii fierbem 3-4 minute
  • intr-un bol amestecam smantana, faina si 3 linguri de apa, apoi le adaugam in fir subtire (putin cate putin) ardeilor – lasam pe foc pana se ingroasa si capata o consistenta cremosa
  • taiem patrunjelul marunt, il adaugam in cratita
  • oprim focul si lasam sa se linisteasca.

ardei3

Aceasta mancare se serveste calda ca atare sau ca garnitura intr-un fel principal.

S-aveti pofta!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate