Fasole verde in crusta aurie si sos de iaurt cu busuioc rosu

Sa mancam colorat!

Din momentul in care am vazut aceasta retata la Laura Vitale, a durat cam 3-4 minute pana sa ma apuc sa o fac. Ca sa o citez pe Andie, mi-e de ciuda ca nu m-am gandit eu prima la acest fel de a pregati fasolea pastai.  Este un deliciu crocant care va va uimi la primul “crantz!”. Si va zic asta pentru ca din ele s-a infruptat un sceptic… un iubitor de carnati si cartofi prajiti (nici nu cred ca isi da seama ca incepe sa fie fan veggie… asta ramanand intre noi, of course), care nu se mai opera din “hmm-uri”, “mmm-uri” si “uau-ri”. Parol!

de sus

Daca vreti sa va delectati intr-o dupa amiaza de vara, daca vreti sa va surprindeti prietenii… sau daca doar suntei curiosi, incercati-le!

Ne trebuie:

Cantirtatile sunt pentru 2 portii mici (servite ca snak)

Pentru fasolea aurie

  • 200 g fasole verde (pastai)
  • 2 oua
  • 3 linguri parmezan proaspat ras
  • 3 linguri faina de grau
  • putina sare (parmezanul este deja sarat)
  • piper proaspat macinat
  • ulei pentru prajit (cel mai indicat este cel de palmier deoarece are temperatura de ardere foarte ridicata)

1

Pentru iaurtul cu busuioc

  • 2 linguri de iaurt gras
  • 4 catei de usturoi (sau mai putini daca nu va place gustul prea pronuntat de usturoi)
  • cateva frunze de busuioc (eu am folosit rosu, voi puteti folosi de oricare doriti)
  • sare (de preferat de Himalaya sau de mare)
  • piper proaspat macinat
  • paprika (optional)

Cum procedam:

  • spalam si curatam fasolea (dar stiti asta)🙂
  • intr-o oala punem apa cu sare la fiert
  • cand apa fierbe adaugam fasolea si o oparim pentru 2-3 minute
  • dupa cele 2-3 minute o scoatem, o caltim cu apa rece pentru a o opri din fierbere – o punem la scurs pe un prosop (de hartie au ba)
  • intr-un bol amestecam (batem) ouale cu parmezanul – asezonam

2

  • cat timp se raceste nitel fasolea, zdorbim usturoiul, taiem marunt busuiocul (pastram 2, 3 frunzulite pentru decor), le amestecam, le asezonam – dam deoparte
  • intr-o farfurie intinsa punem faina
  • punem uleiul la incins
  • trecem fasolea prin faina, apoi prin amestecul de ou cu parmezan

collage1

  • le prajim  – 1 minut pe o parte, 1 pe cealalta

collage2

  • le scoatem pe prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

lateral

Le servim calde (daca se poate fierbinti) alaturi de sosul de iaurt.

de sus2

Pofta buna!

Single Post Navigation

10 thoughts on “Fasole verde in crusta aurie si sos de iaurt cu busuioc rosu

  1. Minunata ideia!nu ma omor dupa fasolea pastai dar varianta asta am sa o incerc.Arata delicios !

  2. Faina ideea! De obicei eu fac dovleceii asa dar cu fasole verde nu mi-a trecut prin cap. Thanks for sharing🙂

  3. cred ca este excelenta fasolica preparata astfel. N-am vazut la noi “modelul” pe care l-ai folosit.

  4. Minunata gustarea asta! Mie imi plac cartofii prajiti dar am cam renuntat la ei, insa daca tu zici ca e la fel de buna, o sa incerc si eu reteta asta😉

  5. mai uimit…..exista busuioc rosu?!….mai am multe de invatat🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate