Muschiulet de porc impletit, marinat in mirodenii

Restaurant la tine acasa­čśë

Dupa atatea retete light era timpul sa vin si cu o bucatica de carnita, nu-i asa? M-am gandit sa va arat si voua cum imi place mie cel mai mult muschiuletul de porc: impletit! E o friptura ideala daca aveti invitati la masa, ii veti impresiona de la “prima vedere”. Si va spun asta pentru ca invitatii mei au spus: “Friptura asta e mai ceva decat la restaurant”­čÖé Pe langa faptul ca este aratoasa, este ┬ásuper gustoasa si se face usor. Sa vedem!

wpid-muschiulet4.JPG

Ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru 2 persoane

  • cateva scobitori sau bete de frigarui (rupte in trei)
  • 1 muschiulet de ┬áporc
  • coaja de la o lamaie (curatata cu peelrul sau cu un cutit ascutit)
  • 3-4 fire de cimbrisor verde
  • 2-3 fire de oregano verde (sau 1 lingurita uscat)
  • 1 fir de maghiran verde (optional)
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute (daca mancati picant)
  • 1 lingurita sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline + 1 lingura pentru uns tigaia sau gratarul

wpid-muschiulet-mirodenii.JPG

Cum facem:

  • intr-un mojar amestecam (pisam) bine toate mirodeniile impreuna cu uleiul de masline

muschiulet mojar

  • taiem muschiuletul in 6 felii (la mine au iesit 9 mai subtiri)
  • intr-un bol amestecam “pasta” de mirodenii rezultata, acoperim bolul cu o folie de plastic si dam la frigider pentru minim o ora pentru a se marina (puteti sa o lasati si de pe o zi pe alta; cu cat sta mai mult, cu atat este mai aromata carnea)

wpid-muschiulet-marinat.JPG

  • scoatem de la frigider, curatam fasiile de carne de excesul de mirodenii
  • prindem trei fire la un capat cu o scobitoare/bat de frigaruie

wpid-muschiulet2.JPG

  • impletim in trei, apoi prindem la celalalt capata cu alta scobitoare
  • frigem pe gratar sau pe o tigaie, 3 minute pe o parte si 2 pe celalta, in functie de preferinte.

wpid-muschiulet3.JPG

 

Pofta buna!

 

 

Single Post Navigation

2 thoughts on “Muschiulet de porc impletit, marinat in mirodenii

  1. Neaparat trebuie sa incerc si sa….impresionez!!
    M-a cucerit si am balit­čÖé

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucure┼čti. Ora╚Öul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate