Humus
Rapid, gustos si satios!
Stiu ca nu aveti chef sa stati prin bucatarie cand afara e asa frumos. E chef de bicla, de role, parcuri si plimbari… right? Dar ce ne facem, ca flamanzi nu putem ramane si nici merdenele nu “consumam”. Va zic eu: in drumul de la birou spre casa, ne oprim la un magazin turcesc (sau la un supermarket) si cumparam cele trebuincioase pentru acest delicios, absolut (cu semnul exclamarii) delicios humus. Unde mai pui ca este si ieftin 😉
Ne trebuie:
- o conserva de naut (sau daca aveti timp, fierbeti naut uscat – ne trebuie 240-250 g)
- 4 linguri tahini (pasta de susan)
- 2 catei de usturoi
- zeama de la o lamaie
- o linguita chimen macinat
- o lingurita paprica (boia iute)
- o lingurita sare de mare
- 200 ml ulei de masline extravirgin (daca mai doriti, mai puteti adauga, eu am pus aproximativ 240 ml)
Cum facem:
- foarte simplu: le punem pe toate intr-un robot de bucatarie/blender si le mixam pana obtinem o pasta
Humusul este ideal de servit cu lipii proaspete… pe blog in episodul urmator;)
Pofta buna!
Pingback: Lipii cu surprize |
foarte simpatice preparate, favorita mea bucataria mediteraniana si in special preparate turcesti/arabesti
Simpatice:) interesant cuvant, as spune ca-i de bine:))
Spor la bucatarit!