Salata Caprese

 

…cu telemea proasptata de capra😉

Nu mi-ar fi trecut prin gand sa postez o reteta cu o salata atat de simpla, dar cand am terminat de aranjat farfuria pe care urma sa o savurez  (nu cred ca adurat mai mult de 2 minute pana cand am devorat-o), am zis ca nu se poate sa nu va arat si voua cat de minunata poate fi cina unei seri de iunie. Totodata as vrea sa va indemn sa mergeti la piata (sau magazine de profil) si sa va cumpartai cateva rasaduri de plante aromatice, sa le plantanti in ghivece, sa le puneti in casa, pe terasa, pe balcon, la geam… unde vreti voi. Credeti-ma, merita! Nimc nu e mai bun decat aromele  proaspate si racaritoare ale platelor aromatice, fie ele in limonade, fripturi sau, ca in cazul de fata, salate.

1

Salata mea e mai mult “capre” decat “ese”, daca imi permiteti jocul de cuvine🙂  Stiu, “cu mozzarella de bivolita” o sa-mi ziceti, dar eu contraatac: de ce nu cu telemea proaspata de capra sau oaie (putin sarata si care scartaie in dinti)?! Si pornind de aici, imi permit sa va dau un alt sfat (indemn): decat sa luati mozzarella cu gust de cauciuc, facuta prin nu stiu ce laborator (si aici nu vorbesc despre cea cu adevarat calitativacare se gaseste si la noi), din zer si amidon, indrazniti si faceti o caprese cu ingrediente de-ale noastre, va iesi la fel de (poate chiar mai) buna!

Ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru o portie generoasa😉

  • o rosie mare (luati cele mai urate rosii din piata, va garantez, sunt cele mai bune)
  • un cub telemea proaspata de capra
  • frunze de busuic
  • ulei de masline extravirgin
  • sare de mare grunjoasa sau sare de Himalaya grunjoasa… aici va rog sa nu faceti greseala sa folositi sare de masa iodata sau gema sau fina sau cum s-o mai fi numind

*Sarea de mare si cea de Himalaya au foarte multe minerale, un continut mai scazut de sodiu si, cel mai important aspect, nu contin cianuri;)

2

Cum facem:

  • le aranjam ca in poza sau in alta ordine… cum vreti voi
  • stropim cu ulei din abundenta
  • punem sare
  • …asteptam cateva minute pentru a  se infuza aromele, apoi…

3

 

Savurati!

 

Single Post Navigation

4 thoughts on “Salata Caprese

  1. Frumoasa salata! Si eu as face-o la fel ca tine, cu ingrediente traditionala luate direct din piata😉

  2. Foarte frumoasa salata ta! Si noi suntem pentru plante de tot felul, sunt extraordinare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate