Carrot cake muffins

sau muffins cu morcovi…si mere

Ziua buna! Pentru astazi m-am gandit sa va dau o idee de mic dejun sau desert sanatos si rapid: muffins cu morcov.  Aceste minunatii portocalii sunt ideale ca mic dejun deoarece contin necesarul de carbohidrati, zaharuri etc, mai pe scurt necesarul de energie de care aveti nevoie, voi sau junirii vostri pana la masa pranzului. Sunt foarte gustoase, necesita efort minim si sunt gata in maxim 45 de minute cu tot cu coacere.

6

Iata ce ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru 12 bucati

  • 180 g faina de tip 000
  • 100 g zahar (daca doriti sa fie mai dulci, mai adaugati doar 50 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 g nuci/alune macinate (orice fel vreti voi)
  • 200 g morcov ras
  • 2 mere rase
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 120 ml ulei de floarea soarelui (sau orice ulei neutru – fara aroma) – uleiul este foarte important deoarece face  ca aluatul sa fie umed – sa nu fie inecacios
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 200 g crema de branza amestecata cu 2 linguri de zahar

5

Cum procedam:

  • incalzim cuptorul la 180 grade C/ gaz 4
  • va recoamnd ca operatiunea de amestecare sa o faceti cu o spatula sau cu un tel (nu cu mixerul), astfel “briosele” vor fi mai fragede
  • intr-un bol incapator amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, sarea,  scortisoara si nucile
  • in alt bol amestecam ingredinetele lichide: uleiul, ouale, extractul de vanilie
  • adaugam amestecul lichid celui uscat si amestecam foarte putin, o data sau de doua ori, apoi incorparom morcovul si marul.
  • Antentie! Nu amestacati decat pana cand se omogenizeaza compozitia, daca amestecam prea mult riscam sa avem un aluat tare si neaerat

collage1

  • punem intr-o tava de briose forme de hartie (daca nu aveti, ungeti tava cu unt) sau folosim forme de silicon
  • cu ajutorul unei cupe de inghetata sau a unei linguri distribuim compozitia in forme
  • apoi in centrul fiecarei briose punem cate o lingurita (sau 1, 1/2 lingurite) crema de branza

4

  • dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute (inainte de a le scoate faceti testul cu scobitaorea – daca iese uscata inseamna ca sunt facute)

Le putei manca simple sau alaturi de un pahar mare de lapte, sunt absolut delicioase!

8

Pofta buna!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate