Supa crema de mazare si ghimbir

Aroma si dulceata…

Ca tot e frig si vreme mohorata, m-am gandit sa va dau o idee cum sa faceti sa va incalziti sufletele si trupurile.  Am facut asadar o supa crema fina si usoara in care mazarea si morcovul alinta cu dulceata, iar ghimbirul inteapa nitel cu aroma. Dupa prima lingura va veti da seama despre ce vorbesc.

Este o supa potrivita pentru vegani, pentru ovo-lacto-vegetarieni, pentru cei care postesc, pentru bebelusi, pentru mosi care si-au pierdut proteza si, nu in ultimul rand, pentru barbati infometati.

Sa nu mai lungesc vorba, zic asadar purcedem!

supa1

Ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru 4-6 portii

  • 300 g mazare
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir praf
  • sare
  • piper proasptat macinat
  • 2 linguri ulei de masline

Cum facem:

  • taiem ceapa si usturoiul cat mai marunt
  • le punem intr-o oala impreuna cu uleiul de masline si cu o cescuta de apa
  • le lasam sa fiarba pana cand scade apa, iar ceapa si usturoiul se inmoiae
  • adaugam mazarea si morcovul taiat si curatat
  • punem apa cat sa cuprinda legumele
  • lasam sa fiarba
  • cand legumele sunt fierte, luam oala de pe foc, scurgem o parte din apa in care au fiert (pastram o parte din apa deoarece este posibil sa ne mai trebuiasca pentru a subtia supa)
  • cu ajutorul unui blender pasam legumele pana obtinem o crema fina
  • pentru a avea o consistenta mai delicata, eu trec crema printr-o sita
  • punem supa astfel obtinuta inapoi pe foc, o subtiem dupa preferinte (cu apa ramasa de la fiert), adaugam ghimbirul pudra, sare si piper dupa gust si mai dam un clocot.

supa2

Pentru un gust mai fin eu adaug o lingura de smantana de gatit  inainte de a o servi.

Se mananca fierbinte altaturi de crutoane.

Pofta buna!

Single Post Navigation

9 thoughts on “Supa crema de mazare si ghimbir

  1. eu sunt anonim …am uitat sa ma logez

  2. Anonymous on said:

    Vai cu reteta asta mi-ai trezit amintiri neplacute de saptamana trecuta…supa mea dintr-o data s-a transformat dintr-una usoara intr-una intepoasa, am uitat sa scot pastarnacul si supa- crema mea s-a umplut de tije, dar am salvat-o strecurand-o uite-asa…..si vam zis si povestea mea :*

    • elalbastro on said:

      Pana la urma nu a fost chiar asa rau. Ai trecut-o prin sita (ceea ce e indicat s faci la fiecare supa crema) si ai rezolvat problema. Tanaa!

  3. imi place prezentarea mult, cum ai facut floricica aceea din smanatina?
    pana acum n-am facut supa crema, blenderul meu sta in cutie, rusine proprierarului, dar uita ca ma faci curioasa🙂

    • Este o supa foarte sanatoasa. Este usor de facut si de asemenea e o buna alternativa l ciorba. Floricica: am pus smantana in mijloc, iar cu ajutorul unui bat ptr frigarui am tras dinspre centru spre exterior. Simple as that. Pupici!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate