Tartine cu branza de capra si piure de castane

Simplitate si lux intr-o imbucatura.

gourmet1

   Ideea acestor gustari mi-a venit intr-o seara cand ma uitam la un documentar despre o familie de tarani care locuia la granita Italiei cu Elvetia si vorbea un dialect german.🙂  Personajul principal, capul familiei, iubitor de animale si natura, se ocupa cu cresterea caprelor si cu agricultura. Venitul si-l asigurau din comercializarea branzei de capra, a legumelor si a castanelor – productia de castane a acestei familii oscila intre 3 si 5 tone  pe an. Principalul lor cumparator: un restaurant vanatoresc de cinci stele din inima muntilor elvetieni.

   Pe de o parte m-a uimit simplitatea casei si vietii acelor tarani, pe de alta parte opulenta cuptoarelor cu embleme patinate si luciul tigailor cuprate din restaurantul maiestuos.

   Asadar, de aici pornind m-am gandit sa creez niste gustari care sa ne trimita macar gustativ si olfactiv in acei munti unde luxul si simplitatea convietuiesc in armonie. Niste gustari unde aromele se contopesc de minune si simturile iti sunt invaluite neasteptat.

I

Sa incepem calatoria!

Ne trebuie

Gramajele le stabiliti voi in functie de cate doriti sa faceti

  • branza de capra (eu am folosit o branza  aflata in aceasta saptamana in ofetra Lidl. Daca nu gasiti, puteti folosi orice branza cremoasa de capra)
  • mere rosii (rosul creaza un contrast placut)
  • piure de castane (se gaseste in orice hipermarchet la raionul de gemuri si conserve)
  • catina (daca nu aveti o puteti inlocui cu fructe de padure sau o bucata de portocala, important este sa adaugam un pic de aciditate)
  • cateva picaturi de zeama de lamaie

Cum facem:

  • taiem branza in felii de jumatate de centimetru
  • taiem si merele in felii, dar mai subtiri, dupa care le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu oxida
  • punem piureul de castane intr-un pos
  • apoi, in ordinea urmatoare le montam pe farfuriute, platouri, etc: branza, mar, piure de castane (cu ajutorul posului mentionat mai sus), fruct.

Gasesc aceste tartine potrivite pentru un Craciun deosebit, un Craciun in care sa ne rasfatam simturile si sa ne respectam stomacul.

IM

Savurati si visati!

Single Post Navigation

6 thoughts on “Tartine cu branza de capra si piure de castane

  1. bdanza:))) nu banza:P..

  2. foarte faine, am si eu castane, ma duc sa iau si restul sa incerc ceva !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate