Briose cu zmeura

Lover’s cupcakes 

 

    De multe ori, mesele fara desert din timpul saptamanii (si cand spun desert nu ma refer la o tableta de ciocolata), mi se par ingrozitor de monotone. Presupun ca sunteti de acord cu mine… Tocmai de aceea m-am gandit sa va dau si voua o idee cum sa va imbucurati o zi pana atunci banala. 
   Va propun asadar sa va surprindeti placut partenerul/partenera, de ce nu si juniorii, cu some beautiful cupcakes (suna ciudat “niste briose frumoase”:) cu care sa va alintati dupa o zi plina!
   Veti fi surprinsi de cat de repede (maxim o ora cu tot cu mancat) veti obtine niste briose gustoase si pufoase, acoperite cu o crema fina si aromata. 

   Va invit sa prajiturim!



Ne trebuie:
Pentru briose

  • 12 hartii pentru briose
  • 200 g faina tip 000
  • 70 g zahar fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml ulei vegetal
  • 100 ml lapte
  • 1 ou

Pentru crema

  • 200 g crema de branza (gen Philadelphia)
  • 50 g unt moale (dar nu topit)
  • 50 g zahar pudra 
  • 2 lingurite sirop de zmeura (sau capsuni)
 
 
Cum facem:

Briosele

  • incalzim cuptorul la 180 grade C / gaz 4
  • intr-un bol incapator amestecam mai intai ingredientele solide (faina, zaharul, praful de copt), apoi adaugam oul, uleiul si laptele
  • mixam totul la viteza cea mai mica pana cand se omogenizeaza
  • mutam la viteza maxima si mai mixam 1 minut (nu mai mult pentru ca se vor intari prea mult la coacere)
  • punem hartiile de briose in tava speciala (daca nu aveti tava pentru briose, puneti-le intr-o tava de chec sau tort, singura diferenta va fi ca acestea vor avea diametru un pic mai mare)
  • cu ajutorul unei linguri distribuim egal compozitia in cele 12 forme
  • coacem timp de 30 de minute (sfant ramane insa testul cu scobitoarea)
  • le scoatem de la cuptor si le lasam la racit

Crema (denumita adesea frosting) o pregatim cat timp briosele sunt la cuptor

  • punem toate ingredientele intr-un bol si le mixam: la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza, apoi inca 2 minute
  • dam crema la figider

Punem “moturile” din crema cu ajutorul unui pos (puteti folosi si o punga pe care o taiati la unul din colturi).

 
Enjoy!
 
 
 


 

Single Post Navigation

2 thoughts on “Briose cu zmeura

  1. Cat sunt de frumoase!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate