Sendvis cu somon si capere

Curcubeul la pachet!
   Marturisesc si recunosc: fac parte, dupa cum imi spunea cineva, din “publicul tinta” pentru reclame. Le urmaresc cu interes, rad la ele si fredonez cu zilele melodiile de pe fundalul lor. Imi plac, ma amuz, le savurez! Scopul lor este sa te convinga sa vrei, sa iti doresti, sa cumperi… Aici intervine insa ratiunea: urmarindu-le cu interes sunt si atenta la ce anume se face reclama. Iar acum ajung la ce vroiam sa va spun de fapt: de cate ori nu ati auzit expresia: “Pentru un mic dejun sanatos!”? V-ati intrebat ce contine acel mic dejun “sanatos” despre care, cu atatea culori, lumini si cantecele, vorbesc ei? Fie ca vorbim de cereale, biscuiti, sendvisuri gata facute sau iaurturi, toate contin arome, grasimi hidrogenate, amelioratori de ceva, guma de altceva, anticonglomerant de nu stiu care, zahar rafinat, zahar si… am zis zahar?
  Acum ca am lamurit ce fel de “public tinta” este subsemnata, va invit sa incercati un sendvis super sanatos. Si cand spun “super”, nu glumesc – Sanatatea are gust este cartea mea de capatai (cei care au rasfoit-o stiu despre ce vorbesc). Avem aici fibre, carbohidrati, proteine, vitamine, Fier, nutrienti, grasimi mononesaturate si necesarul Omega 3 (daca mai insist probabil ca lista ar putea continua). 
  
 Daca v-am facut pofta, sa incepem!

 

 
Ne trebuie:
Ingredientele sunt pentru 4 sendvisuri.
  • faina integrala pentru aluat instant (este o faina care are toate ingredientele pentru paine – se gaseste in majoritatea hipermarketurilor). Daca nu aveti timp sa faceti paine, puteti cumpara o paine integrala de buna calitate
  • un pachet de somon afumat de 200 g
  • o mana de capere
  • 1/2 castravete Fabio
  • 50 g crema de branza
  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingura pasta de hrean
  • 1 lingurita de salata de sfecla
  • 1 lingura de ulei de masline

Cum facem:

  • pregatim painea din timp (cand facem sendvisul, ea trebuie sa fie rece)
 
  • amestecam crema de branza cu mustarul, pasta de hrean si salata de sfecla – vom obtine o pasta roz, un roz bombon delicat:)
 
  • intr-o tigaie prajim cateva minute caperele
  • taiem castravetele betigase
  • ungem toate feliile cu pasta roz
  • apoi in ordinea urmatoare montam sendvisul: paine – castravete – capere – somon – paine 

























Veti obtine un mic dejun satios, gustos si hranitor sau un prånz numai bun de luat la pachet!

S-aveti pofta!

 

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate