Ficatei ca la mama (lui) acasa:)

‘Na sara!
 
 
 
   
   Mare bataie de cap am mai avut cu ficateii astia… Va spun acum si de ce. Daca il trezesc pe sotul meu din somn si il intreb ce vrea sa manance, sigur unul dintre raspunsuri va fi: “ficatei cu usturoi si mamaliguta”. Problema nu este asta, problema este ca, de fiecare data cand ii pregateam acest fel de mancare, raspunsul lui la intrebarea “Cum sunt?” era “Sunt… ok.” Nici nu stiu de ce ma tot incapatanam sa il intreb. De ce oare nu placeau, eu ii pregateam cum imi spunea ca ii plac: simpli, fara ceapa sau alte legume. Asa ii faceam… degeaba. Pana intr-o zi cand (si-o fi luat inima in dinti si…) mi-a zis: “De ce nu ii dai un telefon lu’ maica-mea sa iti spuna cum ii face?” Noroc ca ma inteleg bine cu soacra mea… Am pus mana pe telefon si am aflat secretul: “bulion si delikat”.
 
 
 
 Hmmm delikat? Da…:) Eu nu folosesc condimente gen delikat, vegeta sau “fix pentru…” Din pacate am incercat sa folosesc doar sare si piper, am incercat sa inlocuiesc acest condiment cu alte mirodenii, dar rezultatul nu a fost acelasi. Singurul fel de mancare la care folosesc acest condiment este acesta, dar credeti-ma merita! Daca nu ati mai pregatit ficatei in acest fel, rezultatul va fi peste asteptari. 
 
Sa purcedem!
 
Ne trebuie:
  • 500 g ficatei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita delikat de buna calitate
  • ulei pentru prajit
Cum facem:
  • tinem in ficateii 10 minute in apa rece , ii curatam de articulatii, cheaguri si alte parti care nu ne plac, ii portionam, apoi ii punem la prajit
  • ii prajim la foc mic pana sunt facuti pe toate partile, dar avem grija sa nu ii uscam
  • intr-un bol amestecam pasta de tomate, apa si delicatul
  • cand ficateii sunt patrunsi adaugam amestecul de mai sus 
  • lasam la foc mic aproximativ 10 minute sau pana cand sosul a scazut suficient (puteti sa ii faceti dupa preferinte: cu sos mai mult sau mai uscati)
  • se servesc alaturi de mamaliguta calda si cu usturoi pregatit dupa preferinte (in postarile viitoare va voi prezenta cateva feluri in care puteti face usturoiul).

Pofta buna!

 
 

Multumesc lui Lenush pentru reteta:-*

Single Post Navigation

5 thoughts on “Ficatei ca la mama (lui) acasa:)

  1. Da, acum m-am uitat. Într-adevăr, seamănă:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate