Pesto si bruschete

Ciao!
   
    Cui nu-i plac pastele, inghetata sau pizza? Cine a fost vreodata in Italia si nu s-ar mai duce si a doua oara? 

   Bucataria italiana este in topul preferintelor mele, drept pentru care nu contenesc in a cauta, gati si savura multitudinea de retete din peninsula. De multe ori, cand am prieteni la masa, bucataria italieneasca este cea care face invitatii mei sa spuna “Mai vreau!” 

   Cu totii stim ca busuiocul este un must-have in cucina italiana Dar ce te faci cand nu iti place gustul prea intens al busuiocului sau, mai rau, cand unul dintre invitati iti spune “stii, mie nu prea imi place busuiocul, ma duce cu gandul la biserica”? Analizezi, apoi adaptezi. Asa  ca m-am gandit sa va arat o reteta de pesto care nu va duce cu gandul la aghiasma, icoane de pupat si cadelnita, ci la stradute inguste, ciabatta calda si un pahar de roze spumant.  

Ne trebuie:

Gramajele sunt pentru un borcan de 400 gr.
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • o legatura mare de patrunjel
  • 50 g seminte de pin
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • optional cateva fire de busuioc pentru aroma (daca faceti totusi un compromis).
Cum procedam:
  • prajim intr-o tigaie semintele de pin pana cand devin aurii
  • curatam usturoiul, spalam patrunjelul (nu indepartam coditele)
  • in mod traditional zdrobirea ingredientelor se face intr-un mojar. Pentru a va usura munca si pentru ca traim in secolul tehnologiei, adaugam toate ingredientele intr-un blender si ii dam bataie.

Vom obtine o pasta aromata si frumos colorata. 

 
 
 
Pesto poate fi consumat ca atare, adaugat la paste, ca sos langa fripturi, etc.

 

Ultima data eu l-am folosit ca toping pentru bruschete.
Paine-cascaval-cuptor-rosii = antipasti pronto!

 

Buon apetito!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate