Painici aromate

…pe numele lor adevarat: Yorkshire pudding

D

Astazi  incep incursiunea in lumea bloggerilor culinari – Wish me luck! Ca sa fiu scurta, sa nu plictisesc de la prima postare: cu ce ureaza romanul “Bun venit!” daca nu cu paine si sare; in varianta mea, paine traditional britanica, mai pe intelesul tuturor Yorkshire Pudding:)
Aceasta varianta este una adaptata, cea originala mi se parea mult prea… englezeasca. si ca sa mai aromez gustul british like am zis sa adaug niste plante aromatice care vor schimba ecuatia.
Va garantez in primul rand o surpriza la vederea pufoseniilor rezultate, apoi o invazie de arome care va vor delecta papilele si va vor trimite la umbra unei vii batrane alaturi de un pahar de vin rosu pe insula Capri sau oriunde in insorita Italie…
Dar, sa revenim cu picioarele pe pamant, suntem in Romania si pe deasupra mai este si noiembrie. Asadar, la treaba!

Ne trebuie:

  • 1 cana de faina
  • 1 cana de lapte
  • 1 ou
  • cateva frunze de busuioc, cimbru si rozmarin – sau ce preferati (daca nu aveti proaspete puteti sa folositi si uscate)
  • sare
  • piper
  • cativa stropi de ulei

Cum procedam

  • incalzim cuptorul la 180 grade C/gaz 4
  • pregatim o tava pentru briose (poate fi o tava normala sau cu forme din silicon) – in fiecare forma picuram putin ulei (nu uitati de aceasta de actiune, uleiul le va face sa creasca frumos)
  • introducem tava la cuptor, timp in care pregatim mixul pentru painici – da vor fi niste mini paini
  • intr-un bol amestecam toate ingredientele, mai putin ierburile (puteti sa amestecati cu un tel, sa folositi mixerul sau, si mai simplu, sa le aruncati pe toate intr-un blender si sa apasati ON). Vom obtine un aluat ca de clatite.
  • scoatem tava din cuptor, uleiul din tava este deja incins. Umplem fiecare forma pe trei sferturi cu compozitia obtinuta
  • dupa ce am adaugat amestecul punem cate o frunza/fir din ierburile pregatite (va veti murdari putin pe degete, dar este important sa le adaugam dupa ce punem amestecul, deoarece, daca le punem inainte riscam sa le prajim in uleiul incins si nu vrem asta).
  • dam la cuptor pentru 30 de minute

Le servim calde pe post de paine sau simple, ca antreuri.

DS

  
Va urez pofta buna!
Multumesc pentru aceste poze Ioanei Vacarasu www.ioanavacarasu.wordpress.com

Single Post Navigation

2 thoughts on “Painici aromate

  1. Mulțumesc frumos Alexandra! Pupici!

  2. Mult succes si cati mai multi cititori!!! Pupici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Bucataria Moraritei

The joy of cooking

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Deliciously Organic

Simple Dishes, Vibrant Flavors Everyone Will Love

bucatardinpasiune

blog culinar

Andie

Fun. Food. Photography.

maggiesonebuttkitchen

Passionate about cooking and baking and love to share.

Andie. Nasty Vegetarian.

Fun. Food. Photography.

Dulciuri fel de fel

Orice iti doresti pentru clipele tale de rasfat

Diva In Bucatarie

Site cu retete culinare

Big City Life

Bucureşti. Orașul pe care-l iubesc

Placeri simple

Simple recipes for handy foodies

Jurnal de nutritie

despre nutritie si sanatate